Workshop

Zo vrij als een vlinder!

Workshop

Naar overzicht

9 juli 2020

Kinderopvang 2Samen in Vakantiepas

Alle basisschoolkinderen uit Den Haag ontvangen deze week de vakantiepas ‘Vrijheid blijheid!’. En net als 'de droomkamers' in de meivakantie, staat er voor deze vakantie weer een creatieve activiteit vanuit Kinderopvang 2Samen in!

Samen met das Glück is er voor de eerste week van de zomervakantie (maandag 20, dinsdag 21 en donderdag 22 juli) in Pand Zuidwest een workshop bedacht waar de kinderen hun ideeën over vrijheid kunnen verbeelden. Vrijheid is zo belangrijk! Dat hebben we de afgelopen tijd extra kunnen ervaren.

Op naar een zomer vol vlinders voor vrijheid!

Kinderen kunnen zich opgeven voor de workshop ‘Zo vrij als een vlinder!’ dat mooi aansluit bij het thema van de vakantiepas. De kinderen gaan tijdens deze workshop van papier allerlei soorten en maten vlinders vouwen, die zij zelf maken tot een prachtige vrije vlinder voor thuis. Daarnaast maakt ieder kind ook een speciale vlinder voor een groot gezamenlijk kunstproject. Zo krijgen we een vlucht van héél veel vlinders!

Tentoonstelling in de bieb

Deze gemaakte vlinders worden bij elkaar opgehangen en tentoongesteld op de jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Ze zijn daar te bewonderen vanaf de laatste week van de zomervakantie (24 augustus) en de hele maand september.

Zomertas

Daarnaast zijn we blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan een sociaal project van Stichting MOOI, die gezinnen in de Haagse Stadsdelen Escamp en Laak een zomertas aanbiedt. We hebben voor elke zomertas een zelfmaak-pakketje ‘Zo vrij als een vlinder!’ gemaakt.

En natuurlijk kunnen ook alle kinderen van de buitenschoolse opvang (bso) van 2Samen de vlinders gaan maken. Alle locaties krijgen een pakket om zelf aan de slag te gaan.

Meer informatie over de activiteit ‘Vlinders maken’ staat op de website van KICKS, de activiteitenafdeling van 2Samen. Volgende week zijn daar ook instructies en tips op te vinden!