Jubileum 75 jaar

Groot feest bij 2Samen!

Wie jarig is trakteert…

Jubileum 75 jaar

Naar overzicht

18 oktober 2019

Kinderopvang 2Samen viert 75-jarig bestaan

2Samen bestaat 75 jaar. Zo’n bijzondere verjaardag laten wij natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Alle locaties in Den Haag en het Westland vieren deze week daarom een groot feest. En wie jarig is trakteert: met een zelf ontwikkeld prentenboek voor alle groepen, ouders én medewerkers. Speciaal ter ere van het jubileum.

In 1944 opende 2Samen haar eerste locatie. Een kinderdagverblijf heette toen nog bewaarplaats. Kinderopvang was een vorm van liefdadigheid die noodzakelijk was als gevolg van de oorlog. Ook in de jaren na de oorlog was opvang vooral een vorm van armenzorg.

“In 75 jaar is er veel veranderd”, vertelt Zoë Kwint, directeur van 2Samen. “Onze kinderopvang is uitgegroeid tot een plek waar kinderen zich elke dag met veel plezier kunnen ontwikkelen; met heel veel goed opgeleide professionals die hen daarbij begeleiden. Dat zijn bij 2Samen inmiddels bijna 1000 enthousiaste mannen en vrouwen bij wie ouders hun kinderen met een goed gevoel kunnen achterlaten. We groeiden van 1 naar ruim 65 locaties en van 2 naar bijna 7500 kinderen die bij ons veel plezier beleven en nieuwe dingen ontdekken.”

Deze week is dat net wat feestelijker dan anders: “De opvang is jarig”, roepen de kinderen enthousiast. “En de opvang is nog ouder dan opa en oma!” Daarom hangen de kinderen samen slingers op, doen spelletjes, versieren (en eten) allerlei lekkernijen, maken samen muziek en dansen op een echt discofeest. De medewerkers deden dat laatste afgelopen weekend ook tijdens een groots jubileumfeest in Duinrell. Relaties, zoals het onderwijs en de gemeente, werden ook niet vergeten. Zij waren gisteren welkom voor een feestelijke en inspirerende bijeenkomst in Madurodam. Zoë Kwint sprak over het creëren van een omgeving waar iedereen zich thuis voelt en waar we alle kinderen optimale ontwikkelingskansen bieden. “Samen gaan we daar mee door!” Antropoloog en journalist Joris Luyendijk hield ons een spiegel voor wat betreft diversiteit en gelijkheid.

Het was een geweldige feestweek!

Jubileum 2Samen bestaat 75 jaar Taart op het hoofdkantoor  Jubileum 2Samen bestaat 75 jaar Joirs Luijendijk gastspreker in Madurodam