Baas van Morgen

“Hoe kan de BSO beter onder de aandacht worden gebracht bij kinderen en ouders die niet bekend zijn met de BSO?”

Baas van Morgen

Naar overzicht

2 juni 2022

Kinderen nemen het roer over bij 2Samen

2Samen deed vandaag mee aan de Baas van Morgen van JINC! Baas van Morgen is een nieuw initiatief dat kinderen uit groep 8 de kans geeft om een kijkje te nemen op de werkvloer. Door een dagje de ‘baas’ te zijn op kantoor, maken kinderen op een leuke en ontspannen manier kennis met het bedrijfsleven. Ook komen ze te weten hoe een dag uit het leven van een directeur of manager er nu eigenlijk uitziet en wat er bij die verantwoordelijkheid zoal komt kijken.

Hoedaifa en Mohammed namen de stoel van onze directeur Zoë Kwint over. Ze bogen zich over de vraag: “Hoe kunnen wij kinderopvang en met name de BSO beter onder de aandacht brengen bij kinderen en ouders die niet bekend zijn met de BSO?” Een vraag waar wij ons vaak mee bezig houden, en waarvoor we de creatieve input van de groep 8’ers goed kunnen gebruiken!

Na een heerlijk ontbijt in het Kunstmuseum, werden onze twee nieuwe bazen ontvangen op het hoofdkantoor. Daar deden ze een omgekeerde brainstorm om het creatieve proces op gang te krijgen: hoe zorgen we ervoor dat ouders en kinderen NIET naar onze BSO’s komen? Draai ‘m om, en de positieve ideeën stromen binnen. Gezond en gevarieerd eten, persoonlijke aandacht en leuker speelgoed; alles kwam aan bod! Samen met onze bazen hebben we een plan van aanpak gemaakt en actiepunten opgesteld. Het plan werd tijdens een gezamenlijke lunch gepresenteerd aan het management en werd vol enthousiasme ontvangen. Samen gaan we ervoor zorgen dat de actiepunten in het plan ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

We zijn erg blij met de creatieve inbreng van onze bazen en hopen dat ze van vandaag hebben genoten. En Zoë? Die moet na een lekker dagje rust toch weer aan de bak!