Gi-Ga-Groen!

Een dag vol lezen en workshops met natuurlijke materialen

Gi-Ga-Groen!

Naar overzicht

20 oktober 2022

Kinderboekenfestijn 2022

Op zondag 16 oktober vond de feestelijke afsluiting van de Kinderboekenweek plaats: het Kinderboekenfestijn!

Lezen en voorlezen staan bij 2Samen natuurlijk hoog op de agenda. We moedigen kinderen zoveel mogelijk aan om te lezen. We hebben het dan niet over ‘technisch lezen’, maar willen juist het leesplezier aanwakkeren. Want als je ergens plezier in hebt, ga je het vanzelf meer doen! En voordat je het weet, verlies je jezelf in de wondere werelden uit je boeken. Daarom waren we ook dit jaar uiteraard weer graag aanwezig op het Kinderboekenfestijn.

Workshops

Geheel in het thema Gi-Ga-Groen was onze kraam mooi aangekleed met herfstbladeren, takken, kastanjes en dennenappels. We verzorgden twee knutselworkshops: droomtakken maken en fantasie-insecten knutselen. De kinderen vonden het fantastisch om met natuurlijke materialen zoals kurk, wol, takken en bladeren aan de slag te gaan. Ze maakten de mooiste creaties en het liep de hele dag storm bij onze knutseltafels. Wij vonden het geweldig om te zien hoeveel belangstelling er voor de knutselworkshops was!

Slingerwedstrijd

Naast de workshops organiseerde 2Samen een slingerwedstrijd. Verschillende bso’s deden mee aan de wedstrijd en maakten een mooie stoffen slinger, die uiteraard ook weer volgens thema versierd werd. De slingers maakten de dag echt een feestje! De locatie die de meest creatieve slinger heeft geknutseld, mag een mooie prijs uitzoeken. Er werden natuurlijk ook allerlei andere activiteiten georganiseerd. Zo gaf theatergroep KABOEM een voorstelling en zochten de kinderen tijdens de speurtocht naar verschillende dieren. Ook waren er schrijvers en illustratoren aanwezig. Al met al: een heerlijke dag!