Samen jarig

€12.294,- voor Ronald McDonald Kinderfonds.

Samen jarig

Naar overzicht

27 februari 2020

Goede doel

Tijdens ons 75ste jubileumjaar hebben we met hulp van onze kinderen én ouders maar liefst €12.294,- ingezameld voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Donderdag 25 februari reikten kinderen van 2Acrobaten namens al onze kindercentra een cheque uit bij het Ronald McDonald Huis in Den Haag dat vorig jaar oktober zijn 20ste jubileum vierde. Samen jarig dus!

In Ronald McDonald Huis Den Haag logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in de locatie Juliana Kinderziekenhuis van het Hagaziekenhuis. De kinderen en pedagogisch medewerkers van 2Samen kregen er een uitgebreide rondleiding. Zo keken ze in de gezamenlijke huiskamer, keuken, waskamer en één van de zes hotelkamers. De kinderen bleken talentvolle beddentesters en waren erg tevreden over de kwaliteit van de kamer.

 

“Keeping families close”
Ronald McDonald Huis Den Haag is afhankelijk van giften en donaties. Mede dankzij de steun van particulieren en bedrijven kan de ouderbijdrage voor een overnachting worden teruggebracht naar € 15,-per kamer. De werkelijke kosten zijn echter veel hoger. Jaarlijks logeren ruim 6.500 gezinnen in een van de twaalf Ronald McDonald Huizen, dichtbij hun zieke kind. Met het bedrag sponsort Kinderopvang 2Samen maar liefst vier jaar lang een kamer en draagt eraan bij dat families bij elkaar kunnen blijven in de tijd dat ze dat het hardst nodig hebben.