KC Speleon geopend

Spelen, leren en ontdekken

KC Speleon geopend

Naar overzicht

18 september 2023

Feestelijke opening Kindcentrum Speleon

Op 15 september is Kindcentrum Speleon feestelijk geopend door Korrie Louwes, algemeen directeur onderwijs, cultuur en welzijn Den Haag. Het kindcentrum is ontstaan door het bundelen van krachten van basisschool Cosmicus, JongLeren peuterleerplekken en Kinderopvang 2Samen.

De naam Speleon staat voor Spelen, Leren en Ontdekken. Korrie Louwes en de bestuurders van de drie organisaties openden Kindcentrum Speleon door het onthullen van een kunstwerk op de muur van het gebouw.

Tijdens de opening is de eerste aflevering van Speleon TV gepresenteerd, een televisieprogramma dat gemaakt wordt door leerlingen. Bekijk deze aflevering hieronder:

Een Kindcentrum kent verschillende voordelen. Allereerst zorgt de integratie van onderwijs, peuterleerplek en naschoolse opvang voor een naadloze overgang voor de kinderen. Ze kunnen op één locatie blijven en hebben de mogelijkheid om in een vertrouwde omgeving te leren, te spelen en te groeien. Dit biedt hen stabiliteit en continuïteit in hun ontwikkeling.

Bovendien stelt het kindcentrummodel ons in staat om nauwer samen te werken tussen de verschillende professionals, zoals leerkrachten, pedagogisch medewerkers en activiteitenbegeleiders. Deze samenwerking bevordert de uitwisseling van kennis en expertise, wat resulteert in een verrijkte leerervaring en een breed scala aan activiteiten en ondersteuning voor alle kinderen.