Kick off

Heel Den Haag Leest

Kick off

Naar overzicht

2 november 2022

Feestelijke kick off ‘Heel Den Haag Leest’

2Samen is partner van het initiatief ‘Heel Den Haag Leest’, dat erop is gericht om heel Den Haag aan het lezen te krijgen. Op dinsdagmiddag 1 november ondertekenden de betrokken instanties daarvoor een manifest.

Verschillende artiesten, schrijvers, leerlingen en studenten zorgden voor een vrolijke omlijsting. Zangers Tim Akkerman en Jhilani Wijsman zongen over lezen, schrijver Koos Meinderts droeg voor uit eigen werk en dichter Gershwin Bonevacia nam de aanwezigen mee in zijn visie op lezen. Dit alles onder de enthousiaste begeleiding van dagvoorzitter Sjaak Bral en in aanwezigheid van Wethouder Onderwijs Hilbert Bredemeijer.

‘Heel Den Haag Leest’, bouwt aan een netwerk en platform waarbij steeds meer partners uit de stad zich aansluiten. Onder andere Stichting Lucas Onderwijs, Stichting Kinderopvang 2Samen, Bibliotheek Den Haag en De Haagse Hogeschool zijn samen met ROC Mondriaan meteen actief aan de slag gegaan. Kinderopvang 2Samen ontwikkelde bijvoorbeeld de website www.heeldenhaagleest.nl die tijdens de bijeenkomst is gepresenteerd.

Samen maken de aangesloten organisaties zich hard om leesvaardigheid en de leesmotivatie van kinderen, jongeren en volwassenen in de regio Haaglanden te vergroten. Dat is goed voor de ontwikkeling en het welbevinden. In Den Haag is dat extra belangrijk vanwege het hoge percentage laaggeletterden.

Meer informatie of ook partner worden, kijk op www.heeldenhaagleest.nl.