De zomer van 2Samen

Waterpret!

De zomer van 2Samen

Naar overzicht

11 augustus 2022

De zomer van 2Samen

De zon schijnt, de temperatuur stijgt en de kinderen hebben vrij: het is zomer! De zomervakantie is voor veel kinderen hét moment om lekker naar buiten te gaan, de natuur te ontdekken en de hele dag te spelen. Even niet naar school, hoe chill is dat? 2Samen heeft lang naar de zomervakantie toegewerkt om een spectaculair programma samen te stellen voor de kinderen. Benieuwd welke activiteiten er zoal plaatsvinden? Hou deze blog in de gaten voor nieuwsupdates en foto's!

Foodtruckfestival

De voorbereidingen zijn in volle gang bij 2Noormannen, 2Piraten, 2Zeerovers en 2Vikingen! Deze locaties organiseren volgende week een gezamenlijk Foodtruckfestival met en voor de kinderen. Er worden kraampjes beschilderd met allerlei kleuren en plaatjes van gerechten. Wij krijgen er nu al trek van! Over eten gesproken: de kinderen van 2Noormannen en 2Piraten maakten alvast een lekker gerecht. Gezonde tapas en nachos, muy bueno!

Bricks Challenge

Met legostenen de mooiste bouwwerken maken die ook nog eens kunnen bewegen? Dat deden de kinderen van 2Rendieren en 2Karpers tijdens de Bricks Challenge. Al bouwend leren de kinderen de basisprincipes van de wiskunde en de wetenschap. Daarnaast stimuleert de Bricks Challenge het oplossend denkvermogen en creatief denken. Klinkt saai? Juist niet! Door de onderdelen goed in elkaar te steken en de juiste batterijstand te gebruiken, kwamen de legostenen tot leven. Tijdens de Challenge werden verschillende pretpark attracties gebouwd, zoals een bewegende draaimolen en een achtbaan.  

Zomerkamp 2022

Afgelopen week was het eindelijk zover: 2Samen ging met honderden kinderen op zomerkamp! Het kamp is voor veel kinderen het hoogtepunt van het jaar, zeker als zij zelf niet op vakantie gaan. Het thema van dit jaar was ‘Reis mee’. We namen de kinderen mee op reis naar tropische gebieden, de hoogste bergtoppen en natuurlijk de camping. De leiding was dan ook goed verkleed als campinggast, cruisetoerist of wintersporter. Bij aankomst meldden de kinderen zich aan bij het ‘reisbureau’ en zo begon het avontuur! 

Er was van alles te doen op het kampterrein; van knotshockey tot vuur maken en van zitvolleybal boogschieten. Wat hebben we genoten! De kinderen konden er dit jaar voor kiezen om alleen overdag mee te doen met de spellen, of om ook een nachtje te blijven slapen in een tent. Super spannend natuurlijk, zo’n nacht op het kampterrein. Het nachtspel, een museumroof, zorgde voor nog meer spanning en sensatie. Wie lukt het om de bewaking te omzeilen en de kostbare museumstukken te stelen? 

‘S ochtends was er tijd voor een goed ontbijt en werd vanwege de hoge temperaturen direct de waterbaan opgezet. Zo konden de kinderen tussen de spellen door lekker afkoelen in het water. Al snel ging ook de leiding over de zeepbaan, zo hielden we het wel uit in het tropische zomerweer! Overdag kregen de kinderen de tijd om iets voor te bereiden voor het avondprogramma; een TikTok dansje, een liedje of bijvoorbeeld een toneelstuk. We hebben de meest creatieve opvoeringen voorbij zien komen. Aan talent was geen gebrek! 

Op vrijdagmiddag was het kamp helaas al afgelopen, maar gelukkig is er in augustus een tweede  kampweek. Wij kijken in ieder geval terug op een geweldige week, en hebben nu al zin in het vervolg!

Repair Kid

Allerlei oude apparaten en waardeloze spullen uit elkaar halen met een schroevendraaier en hamer om er vervolgens de mooiste dingen van te maken. Dat deden de kinderen van 2Piraten vorige week bij de caravan van Repair Kid. Er werd niets weggegooid; elk onderdeel is nuttig. Van een oude stofzuiger, tot een propeller en nog veel meer. De kinderen van 2Piraten maakten de mooiste kunstwerken en zelfs nieuwe uitvindingen!

Surfen in Scheveningen

Wat een fantastische start start van de zomer! We trappen de zomervakantie af met een sportieve activiteit: surfen in Scheveningen. In samenwerking met surfschool Aloha organiseerde 2Samen een surfles voor de kinderen. Waterpret in combinatie met mooi zomerweer zorgde voor een onvergetelijke dag. Het plezier straalt van de foto’s af! Volgend jaar weer?