Uit de brand!

Nu bij tafeltennisvereniging Smash!

Uit de brand!

Naar overzicht

22 augustus 2023

Buitenschoolse opvang 2Zeppelins uit de brand

Bij tafeltennisvereniging Smash in Monster heeft buitenschoolse opvang 2Zeppelins weer een eigen plek. Na een brand in 2021 bij Scouting Polanen is het gelukt voor hen een goed onderkomen te vinden.

Bij 2Zeppelins kunnen kinderen binnen en buiten heerlijk bewegen. “We hebben een grote sporthal en er ligt een ruim grasveld voor de deur. We maken ook met veel plezier gebruik van de tafeltennistafels”, vertelt Linda Charité van Kinderopvang 2Samen.

Extra uitdaging voor 6+
2Zeppelins werkt nauw samen met de Eerste Westlandse Montessorischool. Die ligt op loopafstand. “Dat is ideaal!”, zegt Charité. “Jonge kinderen gaan eerst naar onze locatie 2Vliegers in de school. Die biedt ook een kinderdag- en peuteropvang. Bij 2Zeppelins bieden we vervolgens extra uitdaging aan kinderen vanaf 6 jaar. Lekker naar buiten, de natuur in. Maar ook binnen is er alle ruimte voor bijvoorbeeld techniek, creatieve workshops en samen gezond koken.”
“Het mooie aan Westland is, dat we elkaar letterlijk uit de brand helpen als dat nodig is.”, zegt Charité. “Het is al even geleden dat het clubgebouw van scouting Polanen afbrandde. Elke keer dat we sindsdien een nieuwe plek moesten zoeken, was het weer spannend. Zou het wel lukken? We wilden de kinderen en ouders niet teleurstellen.”

Win-win
“’s Heeren Loo Het Westerhonk schoot ons tot de zomer van 2022 gelukkig te hulp met een leegstaand pand. Daar konden we terecht totdat er sloopwerkzaamheden startten. De zorginstelling zocht een antikraak-oplossing die met 2Samen niet meer nodig was. Het pand werd weer goed gebruikt. Daarna verbleven we tijdelijk in de Eerste Westlandse Montessorischool. Ook daar waren we erg blij mee, want het vinden van een nieuwe geschikte locatie is echt niet zo gemakkelijk.”

Ook voor verenigingen is het steeds moeilijker om de begroting rond te krijgen. Smash krijgt alleen incidentele subsidies en is dan ook blij met de verhuurinkomsten. En de kinderen van 2Zeppelins? Die voelen zich al helemaal thuis op hun eigen stekkie. Win-win!