2Samen op winterkamp!

Plezier tijdens de kerstvakantie

2Samen op winterkamp!

Naar overzicht

12 januari 2023

2Samen op winterkamp!

Wind, regen en winterse temperaturen hielden ons niet tegen: De kinderen van 2Samen gingen tijdens de kerstvakantie gezellig op winterkamp! Het was het allereerste winterkamp waarbij de kinderen ook een nachtje bleven slapen.

Eenmaal aangekomen op het kamp, was het tijd voor een kennismaking en het verkennen van het terrein. Daarna kregen de kinderen een heerlijk broodje (vegetarische) kipknaks. Het thema van het kamp was superhelden! Niet alleen de leiding was verkleed, ook het eten zag er magisch uit. Een gifgroene pasta; durf jij het te proeven?

De kinderen ontdekten tijdens verschillende activiteiten welke superheldenkracht zij bezitten. Zo hebben ze de elementen getrotseerd door vuur te maken en een lampion met schakelaar in elkaar te knutselen. Ook hebben ze door middel van proefjes onderzocht hoe de krachten van de natuur precies werken. Tijdens een potje superhelden cluedo werd de kracht van het brein aan het werk gezet.

Hierna konden de kinderen kiezen of ze lekker los wilden gaan op de silent disco, prijzen winnen tijdens de bingo, glow in the dark voetbal spelen of de spanning opzoeken met Operation Breaklight in het bos. ’s Avonds dronken ze gezellig met elkaar warme chocolademelk bij het kampvuur en zongen ze zo hard mogelijk mee met de tophits van het moment.

Terwijl de jongste kinderen hun bed opzochten in de slaapzaal, mochten de oudere kinderen nog één keer naar buiten. Tijd voor omgekeerd verstoppertje! Alle superhelden moesten op zoek naar de schurk. Super spannend! Na drie rondes was het ook voor hen tijd om naar bed te gaan. Voor het slapengaan werd er nog een potje Weerwolven gespeeld.

’s Ochtends was het gelijk weer feest; lekker dansen op de muziek terwijl de bedden opgeruimd werden en het ontbijt werd klaargezet. Want ja, voor een potje levend stratego moet je maag weer goed gevuld zijn! Daarna konden de kinderen met zwemdiploma zwemmen en de rest mocht nog een keuzeactiviteit doen bij het kamphuis. In het zwembad gaven de kinderen al hun energie tijdens een potje waterpolo.

Moe maar voldaan was het weer tijd om het kampterrein te verlaten. Het waren hele avontuurlijke, knusse en gezellige dagen. Wij kunnen niet wachten tot het zomerkamp!